TARİHÇE

Makine Mühendisliği Bölümü 1993 yılında ilk öğrencilerini almış ve 1997 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Ayni yıl hemen Yüksek Lisans ve Doktora eğitimine de başlamıştır. 1994 yılında lisans ikinci öğretimine de öğrenci alınmıştır. Bugün bölümümüzde 3 Profesör, 3 Doçent, 10 Yardımcı Doçent ve 9 Araştırma Görevlisi eğitim ve öğretime katkıda bulunmaktadır. Bölümümüzde 5 anabilim dalı vardır. Bunlar Makine Teorisi ve Dinamiği, Mekanik, Konstrüksiyon ve İmalat, Termodinamik ve Enerji anabilim dallarıdır.

Sürekli bir iyileştirme çevriminin oluşturulabilmesi ve bağımsız kuruluşların bakış açısı ile de eksikliklerimizin tespit edilip düzeltilebilmesi için 2008 yılında bölüm olarak MÜDEK akreditasyonuna hak kazandık. Bölümümüzün lisans örgün öğretim programı akreditasyonu halen devam etmektedir.

2012-13 öğretim yılından itibaren bölümümüzde %30 ingilizce eğitime başlanmıştır. Öğretim Planımız da bu doğrultuda güncellenmiştir.

Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik